ßßß Cookit - przepis na Smak herbaty Richmont i herbaciane ciasteczka

Smak herbaty Richmont i herbaciane ciasteczka

nazwa

Wykonanie

Dziś o herbatach i to nie byle jakich!
Otóż dostałam przesyłkę od pewnej Pani z firmy Richmont w której znajdowały się trzy smakowe herbaty do testowania
-Peach Lemon Star
-Forest Fruits
-Spicy Cinnamon
oraz piękny biały porcelanowy dzbanuszek ze spodkiem i filiżanką
- idealny do celebrowania herbacianego naparu.
Od razu po rozpakowaniu zaparzyłam herbatę...z ciekawości, ponieważ
dość rzadko pijam owocowe. Zwykle są mało aromatyczne jak dla mnie.
Herbata Peach Lemon Star testowana jako pierwsza...
jest mieszanką owocową brzoskwiń z wyczuwalną nutką cytrusów,
a ponieważ jestem fanką chińskich smaków od razu wyczułam w niej trawę cytrynową.
Herbata Forest Fruits
jest kompozycją słodkich owoców leśnych z hibiskusem.
Mieszankę wzbogacają soczyste ananasy i rodzynki, piękna barwa i najbardziej smakowita dla córki:-)
Muszę przyznać, że nie spotkałam się wcześniej z herbatą, która byłaby
tak zapakowana jak Richmont...każda herbata zapakowana jest w folię
dzięki temu dłużej zachowuje aromat.
Pudełko można postawić na półce, bez konieczności zdejmowania go za każdym razem
- wystarczy wyciągnąć jedną saszetkę, która da Nam dwie filiżanki napoju..
nie jedną a dwie za jednym zamachem!
Wysublimowany smak, piękny jasnoczerwony napar na gorąco lub na zimno gdy tylko zechcemy się ochłodzić w upalne dni...
a już niebawem trzeba będzie bo wiosna idzie..lato będzie!
Zapraszam Was do odwiedzenia sklepu Richmont
* Herbata pyszna i bardzo aromatyczna a ja cynamonową wykorzystałam do przepisu poniżej
Ciasteczka z Richmont
mojego przepisu
Składniki : na 24 ciastka
1 szklanka mąki pszennej
1 torebeczka herbaty Spicy Cinnamon
1/4 łyżeczki soli
230 g miękkiego masła
1/4 szklanki cukru pudru
kawałek otartego cynamonu
Przygotowanie:
Masło utrzeć na puszystą masę. Dodać cukier, sól, ucierając.
Mąkę wymieszać z herbatą, d odać do masy maślanej i zmiksować.
Do masy zetrzeć kawałek cynamonu i ponownie wymieszać.
Podzielić ciasto na dwa kawałki, każdy lekko zrolować i wcisnąć
do wyciskarki ciastek by uformować okrągły kształt.
(Niestety ciasto jest zbyt ciężkie by móc wyciskać kształty z wyciskarki- udało mi się zrobić jedynie 3 kwiatki)
Wyciągnąć delikatnie uformowany kawałek ciasta i kroić na plastry.
Położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piec około 12 minut w temperaturze 180'
Smacznego!
Źródło:http://smakialzacji.blogspot.com/2012/03/smak-herbaty-richmont-i-herbaciane.html