Wykonanie
HomeSŁODKOŚCIchałwowiec bez pieczenia
Polecam ciasto
chałwowe bez pieczenia ..wymaga trochę zachodu ale efekt jest zniewalający..
Pokaże dokładnie etapy wykonywania ciasta ..Składniki:masanajlepiej 2 porcje budyniu własnej robotyhttp://www.ugotujmycos.pl/budyn-waniliowy/ lub 2 kupne budynie
śmietankowekostka
masła150 g
chałwydodatkowo2 duże paczki
herbatnikówsłoik
powideł śliwkowychpół szklanki
śmietany 30%1
serek mascarpone1/2
soku z cytryny3 łyżeczki
żelatyny2 łyżeczki
cukruwiórki
czekoladowe lub 1/2
czekolady startej na tarceWykonanie:Budynie gotujemy według przepisuhttp://www.ugotujmycos.pl/budyn-waniliowy/ lub opakowaniu na torebce. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia .
Masło wyjmujemy nieco wczesniej z lodówki by nie było za twarde jednosześnie nie za miękkie .
Masło dokładnie ucieramy ja w makutrze ,ale można mikserem ,jak już jest dobrze utarte dodajemy po jednej łyżce budyniu, na końcu dodać startą
chałwę na tarce o grubych oczkach.
Herbatniki wyłożyć na dno brytfanki,
przykrywamy cienką warstwą powideł .
Na powidła smarujemy masę chałowej.
Wykładamy
herbatniki,
Śmietanę ubijamy na sztywno z
cukrem ,dodajemy
serek mascarpone ,
sok z cytryny i
żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości
wody.rozprowadzamy masę . Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin.Przed podaniem posypujemy wiórkami czekoladowymi lub startą
czekoladą..Przepis na blaszkę o wymiarach 24 cm x 27 cmPowiązany przepis:Szyszki z
ryżu preparowanegonalewka pomarańczowaWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy