ßßß Cookit - przepis na Kokosowa jaglanka z czereśniami

Kokosowa jaglanka z czereśniami

Wykonanie

Składniki:
6 łyżek płatków jaglanych
½ szklanki mleka kokosowego
½ szklanki mleka (może być również migdałowe)
1-2 łyżki miodu do smaku (może być również syrop klonowy)
2 łyżki wiórków kokosowych
czereśnie
syrop z kwiatów czarnego bzu
Sposób przygotowania:
Mleko wlewamy do rondelka, wsypujemy do niego płatki jaglane oraz miód i co chwilę mieszając doprowadzamy do zagotowania. Pod koniec wsypujemy wiórki kokosowe. Czereśnie pozbawiamy pestek i zalewamy syropem z kwiatów czarnego bzu. Jaglankę podajemy z świeżymi owocami w zalewie. Taka propozycja sprawdzi się idealnie na pożywne i smaczne śniadanie.
Smacznego
Brak powiązanych wpisów.
Źródło:http://appetiteforlife.blog.pl/2015/06/25/kokosowa-jaglanka-z-czeresniami