ßßß Cookit - przepis na Czekoladowe babeczki z cukinią - najlepsze!

Czekoladowe babeczki z cukinią - najlepsze!

nazwa

Wykonanie

Najlepsze babeczki, które jadłam to właśnie te - bardzo czekoladowe, wilgotne dzięki cukinii, delikatne w smaku dzięki jogurtowi. Bardzo proste do wykonania, nie trzeba nawet miksera. To już drugi przepis na babeczki z dodatkiem z cukinii, poprzednie były również dobre, ale nie tak smaczne - klik.
2 szklanki startej cukinii
1/2 szklanki oleju
2 jajka
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
1/2 szklanki cukru
2 szklanki mąki
3 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
szczypta soli
Mąkę, kakao, proszek, sodę przesiać przez sito, wymieszać z cukrem i solą. Startą cukinię, wymieszać z olejem, jajkami i jogurtem. Suche składniki połączyć z mokrymi, mieszając delikatnie łyżką. Ciasto nakładać do foremek na muffinki, piec ok. 30-35 minut w 180 stopniach. Babeczki są wilgotne od cukinii dlatego należy je piec dłużej.
Źródło:http://ilovecooking92.blogspot.com/2015/07/czekoladowe-babeczki-z-cukinia-najlepsze.html