ßßß
Krokiety wigilijne z kapustą idealnie pasują do czerwonego barszczu. Farsz możecie przygotować dużo wcześniej. Jak to zrobić? Przygotowujemy kapustę według przepisu, a następnie wkładamy ją do wyparzonych słoików i pasteryzujemy przez 30 minut. W ten sposób mamy przygotowane danie na kolację wigilijną.Naleśniki na krokiety:½ kg mąki4 jajka2 łyżeczki soli2 szklanki wody mineralnej gazowanej2 szklanki zimnej wody½ szklanki olejufarsz – kapusta wigilijnaSposób przygotowania:Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, aż znikną grudki. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni.Po usmażeniu nakładamy kapustę, zwijamy lub składamy w kopertę, w zależności od upodobań. Obtaczamy w jajku i w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.Krokiety wigilijne z wykorzystaniem kapusty wigilijnej :-)Sprawdź:Przepis na kapustę wigilijną