Wykonanie
Krokiety wigilijne z
kapustą idealnie pasują do czerwonego barszczu. Farsz możecie przygotować dużo wcześniej. Jak to zrobić? Przygotowujemy
kapustę według przepisu, a następnie wkładamy ją do wyparzonych słoików i pasteryzujemy przez 30 minut. W ten sposób mamy przygotowane danie na kolację wigilijną.Naleśniki na krokiety:½ kg
mąki4
jajka2 łyżeczki
soli2 szklanki
wody mineralnej gazowanej2 szklanki zimnej
wody½ szklanki
olejufarsz –
kapusta wigilijnaSposób przygotowania:Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, aż znikną grudki. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni.Po usmażeniu nakładamy
kapustę, zwijamy lub składamy w kopertę, w zależności od upodobań. Obtaczamy w
jajku i w
bułce tartej i smażymy na złoty kolor.Krokiety wigilijne z wykorzystaniem
kapusty wigilijnej :-)Sprawdź:Przepis na
kapustę wigilijną