ßßß
Dzisiaj miałam problem, jakie mięso kupić? Jakoś nic nie przychodziło mi do głowy. Wtedy mój mąż, stojąc w kolejce, krzyknął „żeberka”. W myślach powiedziałam „o nie” ale cóż było robić. Żeberka ostatecznie znalazły się na naszym stole. Ale żeby było bardziej po mojemu w wersji amerykańskiej z sosem barbecue i Coca Colą.Składniki40 dag żeberekpół szklanki sosu barbecue lub meksykańskipół puszki Coca – Coliprzyprawy: pierz, sóloliwaWykonanieŻeberka nasmarować solą i pieprzem. Przygotować sos: połączyć sos barbecu i Coca Colę. Żeberka włożyć do naczynia żaroodpornego i zalać sosem. Piec 2 godziny w temperaturze 160 stopni pod przykryciem. Pod koniec pieczenia zdjąć pokrywę i zrumienić żeberka. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i sałatką.