ßßß
Na bardzo gorące dni polecam leczo – danie lekkie, aromatyczne i pełne świeżych warzyw.Składniki:3 małe cukinie20 dag pieczarek3 młode cebule3 papryki3 pomidory30 dag kiełbasy10 dag kiełbasy chorizokoncentrat pomidorowyprzyprawy: pieprz, sól, papryka, ziele angielskie, liść laurowyWykonaniePomidory sparzamy i obieramy ze skórki. Cukinie, pieczarki, cebulę, paprykę i pomidory kroimy w kosteczek. Kiełbasę kroimy w plasterki. Do garnka wsypujemy: kiełbasy, cukinie, pieczarki, cebulę i podlewamy połową szklanki wody. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką, zielem angielskim i liściem laurowym. Gotujemy około 15 minut na małym ogniu, aż cukinia będzie miękka. Po tym czasie dodajemy pokrojoną paprykę i pomidory. Gotujemy kolejne 10 minut. Na koniec dodajemy 3 łyżki koncentratu pomidorowego i finalnie przyprawiamy potrawę.