Wykonanie
HomeDaniaBezmięsne12paźZupa ziemniaczana na zasmażceLoading...0 KomentarzyProsta, szybka , tania ,rozgrzewająca i smaczna zupa ziemniaczana, jedna z tych, kiedy nie mam pomysłu i ochoty na gotowanie.
Składniki3-4 duże
ziemniaki1 duża
marchewka1
pietruszka1/2
selera (korzeń)1 duża
cebula3-4 ząbki
czosnku2
liście laurowe3-4 ziarenka
ziela angielskiegosól,
pieprz,
maggi w płynie do smaku
natka pietruszki10 -15 dkg
wędzonego boczku2 łyżki
mąkiSposób przygotowaniaWarzywa obrać, dokładnie wymyć.
Ziemniaki,
cebulę,
seler pokroić w kostkę,
marchewkę i
pietruszkę w talarki, dodać ziele i
liść laurowy. Zalać
wodą (około 2 litry).
Boczek pokroić w kostkę, usmażyć,
boczek dodać do warzyw, do wytopionego tłuszczu dodać
mąkę, zrumienić.Zasmażkę dodać do zupy, wszystko razem gotować do miękkości, pod koniec gotowania dodać pokrojony
czosnek, dosmaczyć.Na koniec dodać posiekaną
natkę pietruszki.RadyZasmażkę zamiast na
boczku możemy zrobić na
maśle.Zupę zaczynamy gotować po dodaniu zasmażki, nie wcześniej.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab