ßßß
Składniki3 szklanki jogurtu naturalnego2 szklanki kwaśnej śmietany1 szklanka cukru kryształu1/4 szklanki mleka3 galaretki różne1 łyżeczka wanilii lub cukier waniliowy3-4 łyżki cukru pudru3 łyżki żelatyny2 paczki biszkoptów okrągłych 180g każdaSposób przygotowaniaGalaretki rozpuścić osobno, każdą w 1,5 szklanki wrzącej wody, pozostawić do stężenia następnie pokroić. Do dużego naczynia przelać śmietanę, jogurt, wsypać cukier puder, zmiksować. Do 1/4 szklanki mleka wsypać cukier kryształ, wanilię, podgrzewając rozpuścić (cały czas mieszać) Żelatynę rozpuścić w 5 łyżkach wrzącej wody, dodać gorące mleko z cukrem, dobrze wymieszać, jeśli żelatyna nie chce się rozpuścić całość podgrzać do momentu aż zrobi się płynna, trochę przestudzić, dodać kilka łyżek ubitej śmietany z jogurtem celem zahartowania żelatyny, dobrze wymieszać. Miksując (na najwyższych obrotach) przelać rozpuszczoną żelatynę do śmietany. Masę wstawić do lodówki, gdy zacznie tężeć dodać pokrojone galaretki. Dno i boki tortownicy o średnicy 29 cm. wyłożyć biszkoptami, przelać masę śmietanową, udekorować według uznania. Do deseru można dodać ulubione owoce.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab