ßßß
Składniki1 kg. sera4 jaja6 łyżek kwaśnej śmietany 18%szkl. cukru2 łyżki mąki ziemniaczanejc. waniliowy10 dkg. czekolady mlecznej10 dkg. czekolady białejSposób przygotowaniaSer zmiksować, dodać pozostałe składniki, wszystko razem dobrze połączyć (najlepiej miksując) czekoladę mleczną rozpuścić podgrzewając na małym ogniu lub w kąpieli wodnej,tak samo zrobić z czekoladą białą , masę serową podzielić na dwie części, do jednej dodać rozpuszczoną czekoladę mleczną a do drugiej białą . Przygotować tortownicę o średnicy 23cm. nakładać po dwie łyżki masy zaczynając od środka, kłaść jeden kolor na drugi. Piec około godziny w temp. 180*CWszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab