Wykonanie
Kremowa - słodko - pikantna - pyszna !
cytuję: Niebieską
pistację1 puszka
kukurydzy400-500 ml
bulionu warzywnego3-4 duże
ziemniaki,1
cebula,
sól,
pieprzpieprz cayenne,100 ml
śmietany 30%,
natka pietruszki,2 łyżki
olejuNa
oleju zeszklić
cebulę, dodać pokrojone w grubą kostkę
ziemniaki i zalać
bulionem. Gotować aż
ziemniaki będą miękkie (ok. 10-15 minut). Dodać
kukurydzę wraz z zalewą (zalewy powinno być ok. 100 ml). Gotować 5 minut. Dodać
śmietankę, doprawić, chwilę pogotować. Lekko przestudzić, zmiksować na gładki krem. Dobrze jest jeszcze zupe przetrzeć przez sitko jeśli zależy nam na bardzo gładkiej i kremowej konsystencji.