Składniki:2 sztuki mięsa (w moim wypadku były to dwa kawałki karczku)1 łyżka śmietanybiałkojaja (żółtko wykorzystałam do upieczenia ciasteczek)ząbek czosnku1 łyżka mąki1/2 szklanki bułki tartejolej do smażeniaPrzyprawy: lubczyk, sól, pieprz mielony czarny.Wykonanie:Na desce rozbić mięso tłuczkiem.Natrzeć roztartym z solączosnkiem.Posypać przyprawami.Odstawić na kilka minut by mięso”naszło”Przygotować trzy talerzyki.Na pierwszy należy wsypać mąkę.Na drugi wbić białkojaja i dodać łyżkę kwaśnej śmietany.Roztrzepać energicznie widelcem.Na 3 wsypać bułkę tartą.Kolejno panierować w mące, białku ze śmietaną i bułce tartej.Nadmiar strzepać i smażyć na rozgrzanym oleju.Kiedy się ładnie przyrumieni bułka na kotlecie zdjąć z ognia. Uwaga!Krótko smażyć na średnim ogniu.Jeśli będziemy smażyć na małym ogniu zbyt długo kotlet wyschnie i będzie niesmaczny.Podałam z ugotowanymi na parze ziemniakami wraz kalafiorem.Kalafior podsmażyłam na tłuszczu (tej samej patelni), który pozostał po upieczeniu kotletów.