ßßß
Składniki:0,5 kg mrożonych filetów z morszczuka1 opakowanie mrożonej mieszanki chińskiej1 opakowanie mrożonej żółtej fasolki szparagowej1 cebula100 g ryżu białego1 łyżka oleju rzepakowegoSól morska, przyprawa do ryb, pieprz cytrynowy, pieprz cayenne, przyprawa do potraw chińskic hPrzygotowanie:Do rozpoczęcia przygotowań najlepiej rozmrozić zarówno filety z morszczuka jak i warzywa. Na patelni rozgrzałam olej rzepakowy i podsmażyłam pokrojoną cebulę, aż się zarumieniła. Dodałam do niej suchy ryż i smażyłam kilka minut pod przykrywką. Potem dolałam wody aż do poziomu cebuli i ryżu i dusiłam jeszcze kilka minut pod przykrywką. W międzyczasie wymieszałam mieszankę chińską z rozmrożoną fasolką szparagową i włożyłam do naczynia żaroodpornego. Dodałam podsmażony ryż z cebulą i wszystko wymieszałam. Przyprawiłam lekko solą morską, przyprawą do dań chińskich i pieprzem cayenne. Dodałam jeszcze trochę wody, tak by sięgała do połowy poziomu warzyw. Naczynie włożyłam do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Rozmrożone filety z morszczuka przyprawiłam solą morską, przyprawą do ryb i pieprzem cytrynowym. Po 20 minut pieczenia warzyw, dodałam do środka rybę (starałam się ułożyć rybę pomiędzy warzywami, nie tylko na wierzchu) i piekłam jeszcze przez 20 minut. Danie gotowe J