Wykonanie
Arbuz i
feta to dość odważne połączenie, aczkolwiek coraz bardziej popularne i praktykowane 😉W ostatnim czasie, ja sama częściej eksperymentuję z jedzeniem i decyduję się na nowe smaki.Tak też było z dzisiejszą
sałatką, zaintrygowała mnie już jakiś czas temu, a dziś z czystym sumieniem,
mogę polecić ją Wam
Sałatka jest bardzo orzeźwiająca i lekka, smakuje na prawdę bardzo dobrze.Można ją wzbogacić o
oliwki,
czerwoną cebulę, liście
szpinaku, czy ulubiony dressing.Składniki:
arbuzfeta3 łyżki
soku z cytrynyłyżka płynnego
miodulistki
mięty, lub
bazyliiPrzygotowanie:
Arbuza i
fetę kroimy w tej samej wielkości kostkę.
Miód łączymy z
sokiem z cytryny.Jeżeli chcemy
sałatkę podać w wersji dekoracyjnej, jak na zdjęciach, układamy
arbuza i
fetę na przemian w kostkę i podajemy do tego dressing, lub polewamy kostkę bezpośrednio na talerzu. Dekorujemy świeżymi listkami
mięty.Jeśli jednak wolimy tradycyjnie podaną
sałatkę, to mieszamy ze sobą w miseczce pokrojonego w kostkę
arbuza,
fetę, listki
mięty i polewamy sosikiemJeżeli spodobał Ci się mój przepis, oceń go gwiazdką w skali od 1 do 5Wyrażając swoją opinię, pomożesz innym czytelnikom