Wykonanie
Jeśli jesteś głodny, zrób panini!Panini może być wykorzystane w śniadaniu, obiedzie i kolacji. Możemy użyć wszystkiego, co mamy w lodówce.Tradycyjne panini jest złożone z ciabatty (
bułka do panini),
sera mozarella,
pomidorków i różnych przypraw.Oczywiście każdy Może dodać to, co chce. Niech kreatywność Was poniesie!Potrawa jest bardzo szybka i prosta, wystarczy zrobić kanapkę panini i podsmażyć na patelni grillowej.Nawet Mimi to zrobiła, więc każdy da radę!Do dzieła!Składniki:ciabattakulka
mozarellirukolapomidorki cherry
czarne oliwkimasłobazyliaoreganopieprzPrzygotowanie:Kroimy ciabattę poziomo.Smarujemy
masłem.Kroimy
mozarellę na plasterki i kładziemy na posmarowaną ciabattę.Dalej
rukola,
pomidorki cherry,
oliwki i 1 plasterek
mozarelli.Wszystko przyprawiamy i składamy.Rozgrzewamy patelnię grillową.Kładziemy naszą ciabattę i mocno dociskamy (dociskałam małym talerzykiem, bo kanapka później robi się gorąca). Odwracamy i grillujemy z drugiej strony.GOTOWE! Można już rozkoszować się smakiem.
Smacznego!PS Niedługo przepis na
bułkę do panini- ciabattę!Czy się zgadzasz się z tym, że przypomina lato we Włoszech?Napisz w komentarzu z czym się Tobie kojarzy!~M&M