Wykonanie
Dzisiaj piątek 13-tego! :pOczywiście bez przygód się nie obyło, ale na szczęście już weekend się zaczyna. ;)Na odstresowanie i poprawę humoru proponujemy pizzę z
mozarellą i
rukolą.Pizza wyszła przepysznie - zrobiłyśmy na cienkim spodzie, w barwach Italii. ;)Przepis podstawowy:http://monikoza.blogspot.com/2014/02/pizza-margharita-na-grubym-ciescie.htmlDodatki na 1 pizzę:opakowanie
mozarelli - 200 g
rukolamożna dodać również
szynkę parmeńską czy
oliwkiPrzygotowanie:Rozgrzać piekarnik na maximum.Na gotowe wyrośnięte ciasto polać
sosem pomidorowym. Przyprawić
oreganem.Włożyć pizzę na około 5 minut do piekarnika.W tym czasie pokroić
mozarellę i ewentualnie inne dodatki - jeżeli dodajemy
szynkę z "tłuszczykiem" dodać od razu na początku pieczenia.Po około 5 minutach położyć
mozarellę i ponownie włożyć do piekarnika na około 5 minut.Po wyjęciu z piekarnika dodać
rukolę i można pałaszować!Smacznego :D