Wykonanie
Banany i
kawa - szczerze mówiąc, do końca nie byłam przekonana do tego duetu. Jednak ciekawość (i duże zapasy
bananów do przerobienia :)) wzięła górę. I dobrze, bo połączenie, szczególnie w mocno zmrożonym
napoju, w towarzystwie
lodów, naprawdę się obroniło. Polecam na upalne dni!
źródło przepisu: bakeandtaste.blogspot.comczubata łyżka
kawy mielonej (lub
kawy rozpuszczalnej)szklanka
mleka1/2 szklanki wrzątku2
banany (zmrożone)2 gałki
lodów (dodatkowo
lody do podania)1-2 kostki
czekoladyKawę zalać wrzątkiem, lekko przestudzić. Następnie przecedzić i wlać do blendera, dodać
mleko, pokrojone
banany oraz dwie gałki
lodów. Dokładnie zmiksować.Przelać do szklanek, nałożyć porcję
lodów i zetrzeć na wierzch odrobinę
czekolady. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.Smacznego!