Wykonanie
Lody na śniadanie,
lody na obiad i na kolację a w przerwach zimna
woda...to mogłabym jeść ostatnimi czasy i jadłabym gdyby nie resztki zdrowego rozsądku. Pewnego, kolejnego, arcy upalnego popołudnia pragnęłam
kawy...zimnej, mrożącej
kawy. Jednoześnie odezwał się lekki głód a mój wzrok upolował
banana i pomyślałam - a gdyby tak go schłodzić i udać, że to lody??? Może to już był lekki udar...nieważne, bo pomysł okazał się trafiony. Trudno nazwać to przepisem, to bardziej pomysł na lekki posiłek dla smakoszy
kawy.Jeśli lubicie
banany i
kawę to jest duża szansa, że zostaniecie fanami tego koktajlu.
Składniki na egoistyczną, pojedyńczą porcję:1
banan1,5 - 2 łyżeczki
kawy rozpuszczalnej2-3 łyżki wrzątku (tyle, żeby nasza
kawa się ładnie rozpuściła)0,5 szklanki zimnego
mlekaWystarczy mocno wchłodzić (ale nie na kość)
banana obranego wcześniej ze skórki, przygotować małą
kawkę z mlekiem i też schłodzić a
potem banana zblendować i dodać do
kawy.Wymieszać i..??? Już:)Na mnie to działa bardzo orzeźwiająco i zaspokaja lekki głód na całkiem długą chwilę.Sprawdźcie zresztą sami:)