ßßß

Na forme prostokatna 40x30 cm (choc ja upieklam w okraglej o srednicy 26cm)4 filiozanki maki (flizanka=160 ml)2 jajka2 filizanki cukru2 filizanki maslanki1,5 opakowania proszku do pieczenia (jedno opakowanie przeznaczone na 500 g maki)polewa2 filizanki wiorkow kokosowach1 filizanka cukru1 filizanka slodkiej smietankiJajka utrzec z cukrem, dodac make wymieszna z proszkiem do pieczenia i maslanke, wymieszac. Przelozyc do natluszczonej formy. Cukier wymieszac z wiorkami kokosowymi. Piec w temperaturze 180°C ok. 25 minut (w okraglej foremce dluzej i w polowie pieczenia przykryc folia aluminiowa). Jeszcze cieply palcek spryskac smietanka.
Przepis z: Küchengötter.dePrzepis uczestniczy w akcji: