ßßß Cookit - przepis na Camembert zapiekany z jablkami z orzechowa posypka i miodem

Camembert zapiekany z jablkami z orzechowa posypka i miodem

nazwa

Składniki

Wykonanie

« Pełnoziarniste muffiny z ...
Na imieniny... muffiny ... »
Na przyklad na ciepla kolacje :)
Dla dwoch osob:
150 g sera camembert
2 jablka
2 lyzki posiekanych orzechow (Wzielam ziemne i laskowe, migdaly w szytftach)
2 lyzki miodu
Jablka umyc, przekroic na pol, wyjac gniazda nasienne i pokroic na plastry. Plstry jablek ulozyc w naczyniach do zapiekania. Camembert pokroic w trojkaty i ulozyc na jablkach. Zapiec w temperaturze 180°C az ser sie roztopi, nastepnie posypac orzechami i piec jeszcze 2-3 minuty. Przed podaniem polac plynnym miodem.
Przepis dodaje do akcji Orzechowy tydzien .
niedziela, 15 listopada 2015, karto_flana
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Komentarze
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2015/11/Camembert-zapiekany-z-jablkami-z-orzechowa.html