ßßß
 
            
        

 Pomysł na obiad zrodzony z tego, co znalazłam w lodówce :-)Zrolowane plastry karkówki z pysznym wnętrzem i oblane sosem, mniam :-)Składniki:6 plastrów karkówki2 kabanosyok. 30 dag pieczarek1 papryka czerwona2 duże cebuletłuszcz do smażeniasól, pieprz, tymianek3 łyżki sosu sojowegoodrobina mąkiWykonanie:Plastry karkówki rozbić na cienkie kotlety. Oprószyć solą, pieprzem i tymiankiem.Na patelni rozgrzać tłuszcz (np. masło) i poddusić pokrojone pieczarki. Dodać pokrojoną 1 cebulę i paprykę, przyprawić solą i pieprzem. Wszystko razem udusić.Kabanosy przekroić na sześć równych kawałków.Tak przygotowany farsz nałożyć na każdy kotlet razem z kawałkiem kabanosa i zawinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami. Obtoczyć roladki w mące i wrzucić na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Obsmażyć z każdej strony, po czym dodać pokrojoną cebulę, sos sojowy i podlać wodą, tak żeby powstał nam sos i roladki nie przypalały się. Można również dodać trochę wina. Dusić pod przykryciem, aż mięso będzie całkiem miękkie. Jeśli trzeba, doprawić sos do smaku pieprzem i solą.Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.Smacznego :-)
Pomysł na obiad zrodzony z tego, co znalazłam w lodówce :-)Zrolowane plastry karkówki z pysznym wnętrzem i oblane sosem, mniam :-)Składniki:6 plastrów karkówki2 kabanosyok. 30 dag pieczarek1 papryka czerwona2 duże cebuletłuszcz do smażeniasól, pieprz, tymianek3 łyżki sosu sojowegoodrobina mąkiWykonanie:Plastry karkówki rozbić na cienkie kotlety. Oprószyć solą, pieprzem i tymiankiem.Na patelni rozgrzać tłuszcz (np. masło) i poddusić pokrojone pieczarki. Dodać pokrojoną 1 cebulę i paprykę, przyprawić solą i pieprzem. Wszystko razem udusić.Kabanosy przekroić na sześć równych kawałków.Tak przygotowany farsz nałożyć na każdy kotlet razem z kawałkiem kabanosa i zawinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami. Obtoczyć roladki w mące i wrzucić na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Obsmażyć z każdej strony, po czym dodać pokrojoną cebulę, sos sojowy i podlać wodą, tak żeby powstał nam sos i roladki nie przypalały się. Można również dodać trochę wina. Dusić pod przykryciem, aż mięso będzie całkiem miękkie. Jeśli trzeba, doprawić sos do smaku pieprzem i solą.Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.Smacznego :-)