Zapach smażonego imbiru z czosnkiem , jest wręcz uzależniający .. może tez dlatego tak bardzo lubię dania kuchni orientalnej !1 podwójna pierś z kurczaka ( pokrojona w paski)1 marchew1 szczypiormały korzeń imbiru3 ząbki czosnku50 ml bulionugarść nerkowców2 szczypty płatkówchilli2 łyżki oleju roślinnego2 łyżki sosu sojowego1 łyżka ketchupu1 łyżeczka sosu ostrygowegoszczypta cukru+ ugotowany ryżImbir ścieramy na tarce. Ja bardzo dokładnie go myje i ścieram ze skórką , gdyż jest w niej bardzo dużo błonnika. Czosnek kroimy drobno i oba składniki wrzucamy na rozgrzany w woku olej. Posypujemy płatkamichilli. Chwile podsmażamy i dodajemy kurczaka. Pamiętając aby się nie przypalił, aż do jego usmażenia energicznie mieszamy w woku. Przekładamy na talerz.Do Woka wlewamy bulion oraz uprzednio obraną i pokrojoną w słupki marchew. Smażymy aż będzie miękka. Dodajemy mięso oraz szczypior.Teraz czas na sos sos sojowy, ketchup , sos ostrygowy i cukier. Nasze składniki dodajemy do woka i dokładnie mieszamy. Pamiętajmy, że sos sojowy i bulion jest słony więc nie trzeba dodatkowo solić, chyba ,że czujemy wyraźnie taką potrzebę.Gotowe danie przekładamy do miseczek z ugotowanym już ryżem i posypujemy pokruszonymi nerkowcami. Ja swoje " utłukłam" wałkiem :)Gotowe ! K !