Wykonanie
Pyszna i szybka przekąska...chrupiące na zewnątrz a miękkie w środku,w dodatku proste do zrobienia. Od dłuższego czasu zamierzam zrobić
ciasto francuskie ale jak na razie użyłam gotowego.
SKŁADNIKI :1 opakowanie gotowego
ciasta francuskiego1
jajkodżem jagodowypapier do pieczeniaPRZYGOTOWANIE :Gotowe
ciasto francuskie rozwinąć,pokroić w paski około 5 cm i długości 10 cm.Wychodzi ich około 12-14 sztuk.Paski ciasta smarujemy po wierzchu rozmąconym
jajkiem.Piekarnik rozgrzać do 200 *C,wstawić blachę z
ciastkami na około 10 min.Gdy osiągną złoty kolor i pięknie wyrosną wyciągnąć z piekarnika,ostudzone przekroić i smarować wcześniej przygotowanym
dżemem z
jagód,osobiście nie używam kupnego,polecam domowy.Pyszne,smaczne
ciasteczka z
jagodami dla tych co kochają
ciasto francuskie gotowe.Smacznego.