ßßß Cookit - przepis na FRANCUSKIE PALUCHY Z JAGODAMI

FRANCUSKIE PALUCHY Z JAGODAMI

nazwa

Wykonanie

Pyszna i szybka przekąska...chrupiące na zewnątrz a miękkie w środku,w dodatku proste do zrobienia. Od dłuższego czasu zamierzam zrobić ciasto francuskie ale jak na razie użyłam gotowego.
SKŁADNIKI :
1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
1 jajko
dżem jagodowy
papier do pieczenia
PRZYGOTOWANIE :
Gotowe ciasto francuskie rozwinąć,pokroić w paski około 5 cm i długości 10 cm.Wychodzi ich około 12-14 sztuk.Paski ciasta smarujemy po wierzchu rozmąconym jajkiem.
Piekarnik rozgrzać do 200 *C,wstawić blachę z ciastkami na około 10 min.
Gdy osiągną złoty kolor i pięknie wyrosną wyciągnąć z piekarnika,ostudzone przekroić i smarować wcześniej przygotowanym dżemem z jagód,osobiście nie używam kupnego,polecam domowy.
Pyszne,smaczne ciasteczka z jagodami dla tych co kochają ciasto francuskie gotowe.Smacznego.
Źródło:http://mariola1975.blogspot.com/2012/07/francuskie-paluchy-z-jagodami.html