grudnia 06, 2015Wysokobiałkowy, rozgrzewający krem ryżowy praktycznie bez dodatku cukruto idealny pomysł na chłodny, mikołajkowy poranek :)***/przepis własny/Krem:70 g płatkówryżowych15 g białka ryżowego2 pokruszone ciastka z migdałami bez dodatku cukru Belkorn400 ml mleka (u mnie sojowe)szczypta solikilka kropli aromatu waniliowegokilka kropelek ze stewią Organic 3SDo podania:proteinowy miks prażonych ziaren z owocami bio Snack Mixbatonik musli ze stewią i pomarańczą Sweet Switchbio ciastko z jabłkiem bez cukru2 łyżeczki dżemu truskawkowego ze stewią Sweet Switchkostka belgijskiej mlecznej czekolady z bananami bio Green DreamDo rondelka z gotującym się mlekiem wsypać płatkiryżowe.Dodać szczyptę soli i aromat.Gdy zacznie się gotować, od czasu do czasu zamieszać,żeby gęstniejąca masa nie przywarła do dna.Gotować około 4 minut na małym ogniu.Po tym czasie dodać białko ryżowe, stewię, pokruszone ciastka i zamieszać.Gotować jeszcze około 3 minut, a po tym czasie przelać do miseczki.Udekorować i podawać z dodatkami.Smacznego!Wszystkie składniki wyróżnione pogrubioną czcionką dostaniecie w sklepie internetowymShare This StoryYou Might Also Like