SKŁADNIKI na CIASTO:1 SZKLANKA MLEKA1 i 1/2 SZKLANKA MĄKI2 JAJKASZCZYPTA SOLI1 ŁYŻKA ROZTOPIONEGO MASŁA1/3 SZKLANKI WODY MINERALNEJMUS SKŁADNIKI:1 PUSZKA ZIELONEGO GROSZKU1 POR1/2 SELERA NACIOWEGO2 MARCHEWKI200 ML BULIONU WARZYWNEGO1 CEBULA3 - 4 ŁYŻKI OLIWY2 ŁYŻKI ZIELONEGO PESTOSÓL/PIEPRZ do smaku3 - 4 GAŁĄZKI TYMIANKU1 ŁYŻECZKA PAPRYCZKI CHILLI w proszkuDODATKI:SUSZONE GRZYBYORZECHY LASKOWEMIÓD1 MARCHEWKA1 PIETRUSZKAWYKONANIE:ZACZYNAMY OD MUSU - POR, SELER, MARCHEWKĘ I CEBULĘ MYJEMY, OBIERAMY I KROIMY W KOSTKĘ.W RONDELKU ROZGRZEWAMY OLIWĘ I WRZUCAMY POKROJONE WARZYWA. SMAŻYMY PRZEZ OKOŁO 5 MINUT. NA SAM KONIEC DODAJEMY SÓL, PIEPRZ, TYMIANEK ORAZ CHILLI.DO PODSMAŻONYCH WARZYW DOLEWAMY BULION I ZMNIEJSZAMY OGIEŃ. GOTUJEMY PRZEZ 10 MINUT. PO TYM CZASIE DODAJEMY GROSZEK I GOTUJEMY JESZCZE PRZEZ OKOŁO 5 MINUT.NA KONIEC DODAJEMY PESTO I BLENDUJEMY NA GŁADKO. MOŻEMY DLA UZYSKANIA BARDZIEJ GŁADKIEJ KONSYSTENCJI PRZETRZEĆ CAŁOŚĆ PRZEZ SITO. PRZED PODANIEM PODGRZEWAMY.\CIASTO NA NALEŚNIKI - WSZYSTKIE SKŁADNIKI MIESZAMY ZE SOBA NA JEDNOLITĄ MASĘ I SMAŻYMY NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI Z NIEWIELKĄ ILOŚCIĄ TŁUSZCZU. WYLEWAMY PO 1 ŁYŻCE CIASTA I SMAŻYMY Z OBU STRON NA ZŁOTY KOLOR.NA DRUGIEJ PATELNI SMAŻYMY NA OLIWIE POKROJONA W PLASTERKI MARCHEWKĘ I PIETRUSZKĘ AŻ DO MIĘKKOŚCI. UWAGA ŻEBY NIE PRZYPALIĆ.SUSZONE GRZYBY I ORZECHY ROZDRABNIAMY W MŁYNKU DO KAWY LUB W MOŹDZIERZU. NA DROBNY PYŁEK.CAŁOŚĆ KOMPONUJEMY NA TALERZU I SKRAPIAMY DELIKATNIE MIODEM.