Wykonanie
Dzisiaj chciałabym się z
Wami podzielić moją opinią odnośnie
oliwy z oliwek i innych
sosów, których używam. Efekt końcowy dania uzależniony jest od składników jakich użyjemy,
oliwa z oliwek powinna być zawsze najlepszej jakości. Ja wybieram najczęściej te włoskie , czasami hiszpańskie. Zawsze nie filtrowane i z pierwszego tłoczenia. Musicie czytać etykiety by nie kupić
oliwy z wytłoczyn
oliwek, bo to zupełnie inny smak. Często też dodaje do
oliwy zioła np.
rozmaryn, całą gałązkę wkładam do butelki, i w ten sposób mamy
oliwę aromatyzowaną, jest cudowna.Sosy różnego rodzaju, jak nie powtarzalny smak
sosu Worcetershire, znany w Wielkiej Brytanii, w Polsce mniej popularny, jest niezastąpiony do
sosów czy sałatek.
Sosy sojowe, czy
grzybowe, już Wam wspominałam przy okazji postu o sushi, aby kupować
sosy sojowe bez konserwantów.