Wykonanie
W takie upały, jakie nas nawiedziły, może pomóc tylko chłodny
napój prosto z Indii. Tradycyjne lassi jest słone i przyprawione
chili. Jednak, jako łasuch przedstawiam wam nieco zmieniona słodką odmianę tego
napoju, ale orzeźwia równie skutecznie.
Składniki1 dojrzałe
mango1 duży
jogurt grecki1 łyżka
mioduszczypta
kardamonukostki kruszonego
loduLassi przygotowuje się bardzo łatwo i szybko.Obrać
mango ze skóry. Pokroić
owoc na kawałki, uważając na dużą pestkę. Wszystkie schłodzone składniki umieścić w blenderze. Miksować aż do uzyskania rzadkiego
napoju.Jeśli koktajl jest za gęsty można dodać trochę
mleko lub
jogurtu naturalnego.Do tak przygotowanego
napoju dodać kruszone kostki
lodu.Raz dwa i gotowe.
SMACZNEGO!