Wykonanie
![](/Data/Images/kuchnia-bez-glutenu.blogspot.com\2015_slash_12_slash_slaska-saatka-warstwowa-bezglutenowa/l/1794257726.jpg)
Dziś przepis na śląską
sałatkę warstwową z natury bezglutenową . Nie potrzebujemy do niej żadnych przypraw tylko wielki
słój majonezu i noc do przegryzienia się smaków. Niestety, nie wygląda ona tak jak to sobie wyobraziłam, ale smakuje zaskakująco i bardzo ją polecam :-)* * *Składniki:1 słoik
selera konserwowanego4
jajka ugotowane na twardo4
jabłka1 puszka
ananasów1 puszka
kukurydzykilka plastrów
szynki1
por1 duży słoik
majonezuWykonanie:
![](/Data/Images/kuchnia-bez-glutenu.blogspot.com\2015_slash_12_slash_slaska-saatka-warstwowa-bezglutenowa/l/1207380728.JPG)
1. Na dno szklanej miski dajemy odsączony
seler.
![](/Data/Images/kuchnia-bez-glutenu.blogspot.com\2015_slash_12_slash_slaska-saatka-warstwowa-bezglutenowa/l/-206822951.JPG)
2. Kładziemy warstwę
majonezu.
![](/Data/Images/kuchnia-bez-glutenu.blogspot.com\2015_slash_12_slash_slaska-saatka-warstwowa-bezglutenowa/l/-788246091.JPG)
3. Następnie kładziemy
jajka pokrojone w kostkę.
![](/Data/Images/kuchnia-bez-glutenu.blogspot.com\2015_slash_12_slash_slaska-saatka-warstwowa-bezglutenowa/l/1090108712.JPG)
4. Następnie warstwa
majonezu.
![](/Data/Images/kuchnia-bez-glutenu.blogspot.com\2015_slash_12_slash_slaska-saatka-warstwowa-bezglutenowa/l/2040864353.JPG)
5. Następnie warstwa obranych
jabłek pokrojonych w kostkę.
![](/Data/Images/kuchnia-bez-glutenu.blogspot.com\2015_slash_12_slash_slaska-saatka-warstwowa-bezglutenowa/l/320508645.JPG)
6. I warstwa
majonezu.
![](/Data/Images/kuchnia-bez-glutenu.blogspot.com\2015_slash_12_slash_slaska-saatka-warstwowa-bezglutenowa/l/-2114260501.JPG)
7. Następnie warstwa
ananasów pokrojonych w kostkę.
![](/Data/Images/kuchnia-bez-glutenu.blogspot.com\2015_slash_12_slash_slaska-saatka-warstwowa-bezglutenowa/l/-104096579.JPG)
8. I warstwa
majonezu.
![](/Data/Images/kuchnia-bez-glutenu.blogspot.com\2015_slash_12_slash_slaska-saatka-warstwowa-bezglutenowa/l/137777517.JPG)
9. Następnie warstwa
kukurydzy.
![](/Data/Images/kuchnia-bez-glutenu.blogspot.com\2015_slash_12_slash_slaska-saatka-warstwowa-bezglutenowa/l/1593807284.JPG)
10. I
majonez.
![](/Data/Images/kuchnia-bez-glutenu.blogspot.com\2015_slash_12_slash_slaska-saatka-warstwowa-bezglutenowa/l/-1139633712.JPG)
11. Warstwa
szynki pokrojonej w kwadraciki.
![](/Data/Images/kuchnia-bez-glutenu.blogspot.com\2015_slash_12_slash_slaska-saatka-warstwowa-bezglutenowa/l/1908796056.JPG)
12. I ostatnia warstwa
majonezu.
![](/Data/Images/kuchnia-bez-glutenu.blogspot.com\2015_slash_12_slash_slaska-saatka-warstwowa-bezglutenowa/l/1545530300.JPG)
13. Na wierzch wykładamy
por pokrojony w plasterki. Przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na cała noc.
![](/Data/Images/kuchnia-bez-glutenu.blogspot.com\2015_slash_12_slash_slaska-saatka-warstwowa-bezglutenowa/l/1719709438.JPG)