Wśród wielu przepisów na kostki kokosowe i kudłacze ten uważam za najlepszy. Znalazłam go na blogu "Moje wypieki". Od tej pory często z niego korzystam. Kostki pięknie się prezentują obok innych ciast i ciasteczek. Stanowią doskonałą ozdobę każdego stołu.Ciasto:25 dag g masła3/4 szklanki cukru1 szklanka gęstej kwaśnej śmietany 18%1 opakowanie(16g) cukru wanilinowego2,5 szklanki mąki pszennej2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia3 jajka2 żółtkaMasło, cukier, cukier wanilinowy i śmietanę zagotować razem, do momentu roztopienia się masła. Wystudzić. Dodać jajka i żółtka, zmiksować na jednolitą masę. Dodać przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczeniamąkę. Wymieszać. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 30 - 40 minut w temperaturze 170ºC.Polewa:12,5 dag masła1 szklanka gęstej kwaśnej śmietany 18%10 łyżek cukru3 - 4 łyżki kakaoWszystkie składniki ogrzewać na małym ogniu aż do uzyskania jednolitej polewy.Do obtaczania:30dag wiórków kokosowychWystudzone ciasto pokroić. Każdą kostkę zamoczyć w polewie, a następnie obtoczyć w wiórkach kokosowych.