Wykonanie
Chwilkę nas tu nie było, ale cały czas eksperymentowaliśmy - głównie z
cytrusami.Dziś
dżem znów z
maliną, która znika z placów targowych w przerażającym tempie - korzystamy
póki jest!:)
Miętę pokochaliśmy i coś czuję, że często będziemy ją wykorzystywać. Tym razem jednak postawiliśmy na delikatniejszy aromat, niż w przypadku
przetworu cytrynowego.Składniki (ok. 5 słoiczków): 1kg
malin; 0,5kg
cukru; 1 łyżka
wody; 30g dżemixu; listki z 3 gałązek
miętyWykonanie: Postępujemy dokładnie tak, jak w tym wpisie. Zamiast
czekolady wrzucamy na koniec posiekaną
miętę.
Na artystyczne akrobacje
mięty na talerzu ze słoikiem i kijem od szczotki w tle, mocno uparł się Karol, więc chyba nie mam wyjścia - dodaję.Pozdrawiamy, E. i K. :)