ßßß Cookit - przepis na Ser biały jogurtowy

Ser biały jogurtowy

nazwa

Wykonanie

Delikatny, kremowy i rozpływający się w ustach. Cóż może być lepszego niż biały ser jogurtowy, własnoręcznie zrobiony. Świetnie nadaje się do różnych kanapek. Można go również pomieszać z różnymi ziołami, jakimi tylko lubimy.
Składniki:
- 800 g jogurtu greckiego
- szczypta soli
- będzie nam potrzebna także chusta serowarska oraz sznurek do mięsa
Przygotowanie:
Do miski wlewamy jogurt oraz dodajemy sól. Mieszamy ser z solą a następnie przekładamy go do chusty serowarskiej. Zawiązujemy mocno sznurkiem i zawieszamy, żeby ser odciekał. Zawieszony ser powinien wisieć przez 2 dni w temperaturze pokojowej. Po tym czasie jest gotowy do spożycia.
Źródło:http://harmoniasmaku9.blogspot.com/2013/03/ser-biay-jogurtowy-delikatny-kremowy-i.html