ßßß
 
            
         Składniki:50 dkg kiełbasyMała dynia Hokaydo (lub inna)2 małe cukinie1-2 cebule4 pomidoryKoncentrat pomidorowy - dodajemy jeśli lubimy kwaśniejszy smak.TłuszczSól, pieprzPrzepis:Dynię i cukinie obieramy, wydrążamy pestki, a miąższ kroimy w kostkę.Kiełbasę kroimy w ćwierć-plasterki.Paprykę i pomidory kroimy w kostkę.Na rozgrzanym tłuszczu smażymy cebulkę, po czym przekładamy ją na talerzyk.Na patelni podsmażamy kiełbasę. Następnie dodajemy pokrojone warzywa i mieszając dusimy razem ok. 10-15 minut.Na koniec dokładamy cebulkę i wszystko dusimy jeszcze 5 minut.Przyprawiamy do smaku.Polecam! :)
Składniki:50 dkg kiełbasyMała dynia Hokaydo (lub inna)2 małe cukinie1-2 cebule4 pomidoryKoncentrat pomidorowy - dodajemy jeśli lubimy kwaśniejszy smak.TłuszczSól, pieprzPrzepis:Dynię i cukinie obieramy, wydrążamy pestki, a miąższ kroimy w kostkę.Kiełbasę kroimy w ćwierć-plasterki.Paprykę i pomidory kroimy w kostkę.Na rozgrzanym tłuszczu smażymy cebulkę, po czym przekładamy ją na talerzyk.Na patelni podsmażamy kiełbasę. Następnie dodajemy pokrojone warzywa i mieszając dusimy razem ok. 10-15 minut.Na koniec dokładamy cebulkę i wszystko dusimy jeszcze 5 minut.Przyprawiamy do smaku.Polecam! :)