ßßß
1 kg twarogu w kostce1 szklanka cukru5 jajek L100g masła1 łyżka mąki ziemniaczanej1 łyżka mąki pszennej1 łyżka aromatu pomarańczowego100g kandyzowanej skórki pomarańczowej100g kandyzowanej mieszanki owocowej1 czekolada mleczna3 łyżki mleka1. Twaróg mielimy. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem. Po kolei wbijamy jajka nadal miksując. Dodajemy twaróg, mąkę, aromat i skórkę pomarańczową. Miksujemy do dokładnego połączenia składników.2. Masę przelewamy do keksówki wysmarowanej tłuszczem. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, wkładamy sernik i zmniejszamy temperaturę do 150 stopni. Pieczemy przez około 1 , 5 godziny. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, po czym wstawiamy na noc do lodówki nie wyciągając ciasta z keksówki.3. Na patelni rozpuszczamy czekoladę wraz z mlekiem. Polewamy nią sernik. Posypujemy kandyzowaną mieszanką owocową.

