Wykonanie
Jeżeli zastanawiacie się nad prostym i szybkim pomysłem na obiad to mamy dla Was idealne rozwiązanie. Mianowicie spaghetti z
kurczakiem i
szpinakiem.

Składniki dla 2 osób :
Makaron spaghettiSzpinak (świeży) 400 g
Pierś z kurczaka (pojedyncza)3 ząbki
czosnkuŚmietanka 30 %
Zioła prowansalskiesól,
pieprzOlejŁyżeczka
papryki w proszku (słodkiej)Jak sami widzicie składników jest dość mało więc uwierzcie, że cała
magia tego dania zawarta jest w prostocie i smaku.Przygotowanie :Umyj pierś, pokrój ją w kostkę i zamarynuj w
soli,
pieprzu oraz
papryce w niewielkiej ilości
oleju.Na rozgrzaną patelnię wrzuć pierś lekko ją obsmażając.
Szpinak umyj, osusz i wrzuć na patelnie na której smaży się
kurczak.Gdy
szpinak zmniejszy swoją objętość dodaj przeciśnięty przez praskę
czosnek,
sól pieprz i szczyptę
ziół.Gotujemy osoloną
wodę na
makaron i gotujemy go zgodnie z przepisem na opakowaniu.Kiedy
kurczak będzie już prawie gotowy dodajemy
śmietankę i redukujemy całość.Do zredukowanego sosu dodajemy wcześniej ugotowany
makaron i mieszamy, chwilę jeszcze podgrzewając aby smaki się połączyły.

Smacznego !