Wykonanie
            Prosty przepis na 
bananowe babeczki. Smaczne i wilgotne ciasto idealnie nadaje się jako słodki dodatek do 
kawy i 
herbaty. Z przepisu wychodzi około 15 - 17 babeczek.

Składniki:2 
jajka150 gram 
brązowego cukru125 gram 
masła300 gram 
bananów150 gram 
pszennej mąki1 łyżeczka 
sodyszczypta 
soli1 łyżka 
soku z cytrynyPolewatabliczka 
białej czekolady1/4 szklanki kremówkiozdoby do posypaniaWykonanie:
Masło roztapiamy i pozostawiamy do ostygnięcia. 
Jajka ubijamy na jednolitą masę. Dodajemy 
cukier i nadal ubijamy. Następnie dodajemy 
mąkę, 
sodę, 
sól, 
masło i 
sok z cytryny. Na koniec dodajemy zgniecione widelcem 
banany (ja rozgniotłam je dość mocno, aby uzyskać w miarę jednolitą masę) i mieszamy. Do foremek wlewamy masę do 2/3 wysokości. Pieczemy w temperaturze 180 st.C przez 30 minut. Na koniec sprawdzamy patyczkiem czy się upiekły.Polewa:
Czekoladę roztapiamy w kąpieli 
wodnej (garnek z podzieloną na kawałki 
czekoladą wkładamy do drugiego garnka z gorącą 
wodą i cały czas gotujemy na małym gazie)). Dodajemy kremówkę i mieszamy, aż składniki się połączą. Smarujemy ostygnięte babeczki i ozdabiamy. Smacznego :)Zapraszam do pozostawienia komentarza. Dziękuję
