Wykonanie
Moje ulubione śniadanie w ulepszonej wersji. Placki z
mąki pełnoziarnistej nie urosną może dumnie jak puszyste racuszki, ale są szybkie, pyszne i przede wszystkim zdrowe!
SkładnikiSzklanka
mąki pszennej pełnoziarnistejSzklanka
mlekaŁyżeczka
proszku do pieczeniaJajkoOliwaDżemPrzygotowanieWsyp do miski
mąkę z
proszkiem do pieczenia.Dodaj
mleko,
jajko, zmiksuj.Posmaruj patelnię odrobiną
oliwy.Na rozgrzaną patelnię wylewaj małą chochelką kleksy ciasta.Smaż po minucie z obu stron, ale zachowaj czujność – kiedy patelnia będzie już mocno rozgrzana, naleśniki będą gotowe nawet szybciej.Podawaj z
syropem klonowym lub słodkim
jogurtem.Smacznego!Zobacz także:Gwiazdorskie naleśnikiPankejki z
borówkamiPuszyste pankejki