ßßß
Cookit - przepis na Jesienna zupa jarzynowa
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Jesienna zupa jarzynowa
Składniki
Bulion warzywny
Cukinia
Papryka czerwona
Pomidor
Kapusta włoska
Natka pietruszki
Sól
Pieprz
Sos pesto
Papryka
Wykonanie
Jesienna wersja klasycznej jarzynowej – zamiast
fasolki
,
kalafiorków
i
groszku
–
cukinia
,
dynia
i
papryka
. A że ugotowana na
bulionie warzywnym
, bez dodatku
śmietany
czy zasmażek, doskonale sprawdzi się również dla osób liczących kalorie. Jest to również wspaniałe danie wegetariańskie (a nawet wegańskie) – pyszne i pożywne.
Składniki2l
bulionu warzywnego
Mała
cukinia
Czerwona papryka
150g dyni2
pomidory
Ćwiartka małej
włoskiej kapusty
Natka pietruszki
Sól
,
pieprz
Przygotowanie
Pomidory
sparz wrzątkiem, usuń pestki i pokrój na ósemki.Usuń z
papryki
gniazdo nasienne i pokrój ją na paski.Pokrój
paprykę
i miąższ dyni na niewielkie kawałki, posiekaj
kapustę
.Wszystkie warzywa (poza
natką
) wrzuć do gotującego się
bulionu
, dopraw do smaku.Gotuj na wolnym ogniu 15-20 minut, zupę podawaj posypaną świeżą
natką
.Gotowe!Zobacz także:DyniowaProwansalska zupa z
sosem pistou
Krem z pieczonej
papryki
i
pomidorów
Źródło:
http://mammadeli.com/2013/10/25/jesienna-zupa-jarzynowa
Przepisy powiązane
Składniki powiązane (0)