ßßß
MASŁO TRUSKAWKOWESkładniki:200 g miękkiego masła150 g truskawek2 łyżki syropu klonowego2 łyżki cukru pudru1. Truskawki dokładnie umyć, osuszyć i wyszypułkować. Rozgnieść w garnku/misce tłuczkiem do ziemniaków.2. Do truskawek dodać masło, cukier oraz syrop klonowy. Zmiksować wszystko blenderem na gładką masę.3. Rozłożyć masę do dwóch miseczek (u mnie sufletówki), przykryć folią spożywczą i schłodzić w lodówce.Zarówno przy robieniu ciasta i masła truskawkowego, jak i przy fotografowaniu, miałam obserwatorkę. Dostała oczywiście kilka truskaweczek, które bardzo lubi. Je tylko takie wiejskie, niesypane. Innych nie ruszy
Chlebek truskawkowy i masełko świetnie sprawdzą się podczas dzisiejszego Dnia Taty. Polecam !