Wykonanie
Wypasione bo w wersji all inclusive :)Wszędzie widzę crumble, zmobilizowało mnie to do zrobienia własnego, bo co się
będę do cudzych zdjęć ślinić .... :)Do brytfanki wrzucilam resztki ugotowanej
kaszy jaglanej, na to obrane i pokrojone
jabłka, na to sos
truskawkowy dla słodkości, na to kruszonke, na to
płatki owsiane. Do pieca na 30
miut mniej wiecej w temperaturze 180-190 stopni. Żeby było bardziej all inclusive serwowałam ze
śmietanką zebraną z
mleka od zaprzyjaźnionej krowy z
cukrem waniliowym. PYSZNOŚCI!!!!P.S.kruszonki im wiecej tym lepiej, chyba że ktoś na diecie :)podstawowe proporcje to:łyżka
mąkipół łyżki
cukru pudrupół łyżki
masła (rozpuszczonego)Mnożymy to dowolną ilość
razy w zależności od tego ile chcemy
mieć kruszonki.Mieszamy byle jak, może być nawet widelcem w kubku albo palcami w miseczce, mają być grudki, nie miksujemy i nie wczuwamy się, im mniej wyrabiania tym lepsza kruszonka. Kruszymy nad potrawą w palcach - i gotowe ;)jaglanka-
jabłka-sos
truskawkowy:
zasypane dodatkami:
i wreszcie można jeść: