Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Tortilla domowaGulasz z
łopatki wieprzowej ... »Większość z was robi pączki 1-2
razy do roku. W Różowej Kuchni robi się za każdym razem kiedy rodzina zapragnie sąsiedzi lub przyjaciele . Dziś jest ku temu okazja , wpadają koleżanki na
kawkę czyli babskie pogaduchy o wszystkim i o niczym.........Składniki na 20 pączusiów :500 g
mąki pszennej 450100 g
cukru brzozowego-
ksylitol Kłos - Pol50 g świeżych
drożdży250 ml
mleka4
żółtka1
jajo3 łyżki
olejucukier waniliowy 30 g50 ml
wódki ( ewentualnie
spirytus)
cukier puder do posypania
olej do smażeniaWykonanie pączusiów :Do misy wsypujemy
mąkę robimy w niej dołek.W szklance ciepłego
mleka rozrabiamy
drożdże z łyżeczką
cukru. Wlewamy je do dołka w
mące. Delikatnie mieszamy , powstaje zawiesina . Zostawiamy pod przykryciem na 15 minut do wyrośnięcia.Zaczyn wyrósł. Dodajemy pozostałe składniki,
cukier cukier waniliowy jajko i
żółtka. Wlewamy
wódkę i
olej . Wyrabiamy ciasto koło 10 minut. Zostawiamy do wyrośnięcia na godzinę pod ściereczką. Ciasto wałkujemy tak na 2 cm i szklanką wykrawamy kółka. Zostawiamy je do wyrośnięcia na około 30 minut. Smażymy w głębokim
oleju z dwóch stron . Studzimy na kratce . Po ostudzeniu posypujemy
cukrem pudem . Smacznego



środa, 21 października 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter