Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Kiełbasa słoikowaGryczanki - Raw Happy »Niezbyt skomplikowane , właśnie oto chodzi . Smacznie łatwo i przede wszystkim szybko. Dziś tak szybko pędzimy do przodu , że czasu brakuje na wszystko.Składniki na naleśniki
orzechowe :3 szklanki
mąki pszennej typ 5004 szklanki
napoju orzechowego Alpro
jajko 2 szt
proszek do pieczenia pół łyżeczki
olej rzepakowy 50 mlDodatkowo:
dżem morelowyWykonanie naleśników:Do misy wbijamy
jajo , wlewamy
napój orzechowy i miksujemy . Przesiewamy
mąkę z
proszkiem do pieczenia i dodajemy do
napoju orzechowego -miksujemy nadal. Przy końcu dodajemy
olej rzepakowy 1-2 minuty miksowania i gotowe. Nie dodałam
cukru bo
napój sam w sobie ma
słodycz. Nagrzewamy patelnie na gazie ( typową do naleśników , jeśli macie). Nalewamy ciasto łyżką najlepiej wazową ( Ciasto rozprowadzamy po całej patelni , lekko ja przechylając ). Przekładamy naleśniki na talerz .Dzięki proszkowi do pieczenia naleśnik będzie pulchniejszy. Smarujemy naleśniki
dżemem i składamy jak kopertę . Podajemy jeszcze ciepłe .
poniedziałek, 12 października 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter