Wykonanie
Tę przekąskę już dawno temu serwował mi mój Mąż - a ja ją Wam bardzo polecam. Moim zdaniem to świetna rzecz, banalnie prosta, cudowna w smaku, idealna na imprezy. Nie próbowaliście? To bardzo zachęcam :)
Składniki :duża puszka
brzoskwiń w zalewie
boczek wędzony w plastrach
ser lazur błękitny - u mnie 2 opakowania po 100 gok. 0,5 szklanki
śmietanki 30%chili w proszku - wg uznaniaPrzygotowanie :
Brzoskwinie wyjmuję z zalewy, odsączam na sicie. Układam połówki w naczyniu do zapiekania. Pokruszony
ser mieszam ze
śmietanką i
chili (ilość wg uznania), wykładam masę na
owoce. Na każdej połówce wykładam różyczkę ze zwiniętego plastra
boczku. Piekę ok. 25 minut w temperaturze 200 stopni C, przed końcem pieczenia można włączyć funkcję grilla. Podaję na gorąco.