Wykonanie
Rzadko kupuję gotowe
mieszanki przyprawowe, zazwyczaj wolę sama je komponować. Ale, ale... Zdarza mi się ulec i jakąś kupić, zwłaszcza gdy zainteresuje mnie jej smak. Wypróbowałam dziś i
mogę Wam polecić gruboziarnistą mieszankę Kotanyi Kansas Coffee Rub: nadaje
mięsu bardzo ciekawy smak. W jej składzie jest
kawa, wędzona
papryka,
brązowy cukier i oczywiście sporo
ziół. Wygląda też na to, że nie ma tu żadnej chemii, tylko naturalne składniki. Będzie na pewno fajna do grillowanych
mięs. Sprawdziłam ją dziś z
mięsem z indyka - sznycle zostawiałam na chwilę posypane tą
przyprawą,
potem jeszcze moment marynowały się ze
śmietaną, a na końcu przez kilka minut smażyły się na patelni grillowej. Szybkie, smaczne danie.


Składniki :kilka sznycli z
indykaprzyprawa Kansas Coffee Rub Kotanyi1-2 łyżki kwaśnej
śmietanyewentualnie odrobina
soliodrobina
oleju do smażeniaPrzygotowanie :Sznycle lekko rozpłaszczam dłonią i w każdy kawałek wcieram dość sporą porcję
przyprawy. Odkładam
mięso na 10 minut. Następnie każdy kawałek smaruję
śmietaną, lekko
mięso ugniatam żeby się połączyły smaki i znowu odstawiam na 10 minut. Rozgrzewam
olej na patelni grillowej i smażę kawałki
indyka po 2-3 minuty z każdej strony. Podaję gorące.Przepis autorski.
