ßßß
3,5 szklanki mąkiopakowanie suchych drożdży (7g)4 łyżki masłaszklanka mleka2 jajapół łyżeczki cukrupół łyżeczki solifarsz :2-3 ząbki czosnku1/4 kostki masła (roztopione)kilka łyżek bazyliowego pestoMąkę przesiać do miski, dodać drożdże, cukier i sól.Masło roztopić, ostudzić i dodać do miski, następnie mleko i jajka.Wyrobić ciasto mikserem z hakami lub ręcznie aż będzie elastyczne.Przykryć ściereczkę i odstawić w ciepłe miejsce na 40 minut.Wyrośnięte ciasto rozwałkować na duży placek w kształcie prostokąta, podzielić go na 3 paski.Każdy pasek nasmarować roztopionym masłem, pesto i przeciśniętymi ząbkami czosnku.Każdy z pasków podzielić na kwadraciki, takiej wielkości by zmieściły się do formy keksówki - bok ok. 10 cm.Formę wyłożyć papierem do pieczenia, ustawić pionowo i nakładać jeden na drugi kwadraciki farszem do góry.Ustawić poziomo, wierzch posmarować również masłem i pesto, zostawić na 15 minut w ciepłe miejsce.Piec przez 40 minut w temp. 180 st.C. aż się zrumieni.
