Wykonanie
Chrupiące z zewnątrz, mięciutkie w środku,
cynamonowo-
waniliowe, delikatnie słodkie, a jakie zdrowe! - nie ma w nich glutenu ani
nabiału. Gotowi na kolejne
ciasteczka, które zasługują na miano
ciasteczek idealnych?
Przepis (15
ciasteczek):3/4 kubka
mąki z
amarantusa1/4 kubka
mąki ryżowej1/2 kubka
wodyszczypta
cynamonuziarenka z 1/2
laski wanilii1/4 kubka
cukru trzcinowegoPiekarnik nagrzać do 180 stopni (opcja grzania: termoobieg). W misce wymieszać obie
mąki,
cynamon, ziarenka
wanilii i
cukier. Dolać
wodę, dokładnie wymieszać, aż do uzyskania jednolitej masy. Z masy formować kuleczki, delikatnie spłaszczać i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika. Piec przez około 15-20 minut. Gotowe
ciasteczka wyjąć i ostudzić.