Wykonanie

Pyszny, banalnie prosty i niezwykle szybki do przygotowania deser. Deser dla dorosłych, ponieważ bazę kremu stanowi
mascarpone ze sporą dawką
adwocata. Smaku dodają
ciasteczka amarettini, a pucharek zwieńczają zmiksowane na krem
truskawki. Stragany powoli zapełniają
krajowe już aromatyczne i słodkie
truskawaki, więc do dzieła.
Mascarpone i
truskawki to fantastyczne połączenie smakowe, nie zawiedzie żadnego łasucha, to pewne.

Składniki:200 g
mascarpone40
mleka lub 60 ml
śmietany kremówki50 ml
adwocata2 łyżki
cukru pudruokoło 300 g
truskawek1 łyżka
soku z cytryny1 łyżka
cukruciasteczka amarettiniWykonanie:
mascarpone przełożyć do miseczki i zmiksować razem z
mlekiem przez kilka minut, aż się napuszy i podwoi objętość. Możesz dodać
śmietanę kremówkę, uważam jednak, iz
mleko doskonale rozluźnia i napusza
masłową, zwięzłą strukturę
serka mascarpone i zawsze to trochę mniej kalorii. Następnie cały czas miksując dolewać porcjami
likier jajecznyumyte, odszypułkowane
truskawki zmiksować blenderem na puree, dodać
sok z cytryny i
cukier na dno pucharków ułożyć
ciasteczka amarettini, następnie krem i mus
truskawkowy wg uznania, naprzemiennie lub w dwóch warstwachprzed podaniem schłodzić w lodówceSMACZNEGO !