Wykonanie
Pyszna pasta na bazie
cieciorki,
awokado i
bazylii. Doprawiona
limonką jest lekko orzeźwiająca. Sprawdzi się jako smarowidło na
chleb, dodatek do pieczonych warzyw - chociażby dyni, farsz do pierożków czy naleśników oraz jako sos do
makaronów. Uniwersalna, błyskawiczna, zdrowa i sycąca. Idealna ;) .Składniki:· puszka
cieciorki· pęczek
bazylii· 1 dojrzałe
awokado· 1 łyżeczka
soli·
pieprz· łyżeczka
miodu· 1
limonka· 2 łyżki
oleju rzepakowego· garść
pistacjiCieciorkę odsączamy z zalewy, dodajemy listki
bazylii,
pistacje, skórkę otartą z
limonki oraz pokrojone
awokado. Całość zalewamy
sokiem z limonki, dodajemy
sól,
pieprz,
miód i
olej. Całość dokładnie blendujemy. Smacznego!