ßßß Cookit - przepis na Cieciorkowo-bazyliowa pasta z awokado

Cieciorkowo-bazyliowa pasta z awokado

nazwa

Wykonanie

Pyszna pasta na bazie cieciorki, awokado i bazylii. Doprawiona limonką jest lekko orzeźwiająca. Sprawdzi się jako smarowidło na chleb, dodatek do pieczonych warzyw - chociażby dyni, farsz do pierożków czy naleśników oraz jako sos do makaronów. Uniwersalna, błyskawiczna, zdrowa i sycąca. Idealna ;) .
Składniki:
· puszka cieciorki
· pęczek bazylii
· 1 dojrzałe awokado
· 1 łyżeczka soli
· pieprz
· łyżeczka miodu
· 1 limonka
· 2 łyżki oleju rzepakowego
· garść pistacji
Cieciorkę odsączamy z zalewy, dodajemy listki bazylii, pistacje, skórkę otartą z limonki oraz pokrojone awokado. Całość zalewamy sokiem z limonki, dodajemy sól, pieprz, miód i olej. Całość dokładnie blendujemy. Smacznego!
Źródło:http://fully-flavoured.blogspot.com/2015/11/cieciorkowo-bazyliowa-pasta-z-awokado.html