Pogoda nas już nie rozpieszcza, więc rozgrzewam się kubkiem gorącej herbaty z dodatkiem miodu i cytryny. Jednak żeby było przyjemniej, to podgryzam domowe ciasteczka z nie byle jakim dodatkiem bo MASŁEM ORZECHOWYM . Robiąc muffinki (KLIK) wspominałam o tym, że się w nim zakochałam i te ciasteczka w pełni mogą to potwierdzić. Słony smak masłamiesza się ze słodyczą dodanego cukru. Jak dla mnie mieszanka idealna!Mówią, że masło orzechowe dodaje energii, więc z taką dawką mam nadzieję, że przetrwam nadchodzące dni :)Składniki:/12 ciastek/180g masła orzechowego2 łyżki mąki ryżowej1/2 szklanki cukru trzcinowego1/2 łyżeczki sodki1 jajko9 orzechów włoskichPrzygotowanie:Masło łączymy z jajkiem i cukrem. Dodajemy sodkę oraz mąkę, a na koniec wsypujemy posiekane orzechy.Z ciasta formujemy kuleczki, które delikatnie rozgniatamy dłonią i układamy na blaszce wyłożonej papierem. Ciasteczka pieczemy przez 15 minut w 160 stopniach. Po upieczeniu pozostawiamy je do wystudzenia na metalowej kratce. Przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniczku.Smacznego :)