Wykonanie

Wolne dni uciekają jeden za drugim, ale mam świadomość, że w pełni je wykorzystuje i realizuje wszelkie rzeczy, które zaplanowałam, chociaż zdarzają się również miłe niespodzianki. Jedną z nich była wizyta w kinie i zobaczenie filmu, który jest chyba na większości językach-
mowa oczywiście o "Spectre". Oglądaliście? Jak dla mnie warto. Całość utrzymana w napięciu (pewnie jak wszystkie filmy Bonda), więc oglądałam go z niezwykłym skupieniem i zaangażowaniem! Dlatego, jeśli nie wiecie na co się wybrać w weekend to może warto odhaczyć ten film? :) I tu do podgryzania zamiast popcornu
mogę Wam zaproponować owsiane
ciasteczka, które wykonacie w 5 minut, a ich pieczenie zajmie maksymalnie 20 minut!
Słodycz i aromat
cynamonu. jak dla mnie idealne połączenie!Składniki: /15 sztuk/1 szklanka
płatków owsianych1 łyżka mielonego lnu0,5 szklanki
mąki gryczanej1 łyżka
miody gryczanego1 łyżka
rodzynek1/2 łyżeczki
cynamonu1/2 łyżeczki
sodkiszczypta
soli70g
masła1jajkoPrzygotowanie:W garnuszku rozpuszczamy
masło razem z łyżką
miodu.
Jajko roztrzepujemy. W dużej misce łączymy wszystkie suche składniki. Wlewamy do miski wszystko co płynne i łączymy za pomocą łyżki, a na koniec dosypujemy
rodzynki. Całość ponownie mieszamy.Z ciasta formujemy kuleczki, które delikatnie spłaszczamy (najlepiej robić to lekko zwilżonymi dłońmi). Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w niewielkich odstępach.
Ciasteczka pieczemy w 180stopniach przez 15 minut (w nagranym piekarniku z termoobiegiem). Zajadamy zaraz po upieczeniu!Smacznego :)
