Wykonanie

SKŁADNIKI:250 g
cebuli (ja użyłam
szalotki)250 g
masła (pokroić w kawałki)600 g
mąki pszennej (ja użyłam orkiszowej)1 łyżeczka
octu jabłkowego2 łyżeczki
soliPRZYGOTOWANIE:Do naczynia miksującego włożyć
cebulę, rozdrobnić 4 s/obr. 5.
Cebulę zgarnąć kopsytką ze ścianek na dnia naczynia miksującego.Dodać
masło, wymieszać 5 s/obr. 5.Dodać
mąkę,
ocet i
sól, wyrobić 3 min/opcja wyrabianiaRozgrzać piekarnik do temperatury 180*C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.Ciasto wyjąć z naczynia, uformować kulę, podzielić na mniejsze części, każdą rozwałkować (grubość ciasta około 4-5 mm). Powycinać
ciasteczka foremkami. Wyłożyć na blasze wyłożonej papierem.Piec około 15-20 minut w temperaturze 180*C.







